Bel ons 013 - 4684070 of mail info@snowbreaks.nl
Snowbreaks 8,4 8,4 10 0 195 beoordelingen
Scholen Bedrijven Families Bestemmingen

Maart 2020

Met Collega’s op wintersport

Een complete reis voor het hele bedrijf

Met het werk op wintersport gaan is een terugkerend fenomeen. Hoe ziet zo’n wintersport met collega’s eruit en hoe weet je de baas te overtuigen om met het bedrijf richting de sneeuw te gaan?

Georganiseerd

Een groepje collega’s kunnen de koppen bij elkaar steken en deze trip zelf organiseren, denk hierbij aan hotel regelen, skipassen, skischool, vervoer etc. Een andere optie is het uit te besteden aan een specialist op dit gebied. Snowbreaks voorziet bedrijfsreizen van A tot Z en regelt dus alle zaken. Hoe lekker is het dat zodra je aankomt op de bestemming, je skipassen klaar liggen, de materiaalverhuurder de spullen heeft klaarstaan en dat de reisleider die dit allemaal voorziet ook nog eens de skilessen geeft aan de mensen die dat nodig hebben?

Win-win

Met het hele bedrijf op wintersport heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is de saamhorigheid die er heerst na een mini-vakantie in de sneeuw. Bedenk je even hoe het dagelijkse gesprek bij het koffieapparaat verloopt met collega’s van een andere afdeling nadat je het weekend ervoor met zijn alle in de après-ski hebt gestaan. Doordat je elkaar leert kennen op een andere manier ligt de drempel lager om iets te vragen aan een collega of om die ene collega feedback te geven. Dit is dus een win-win situatie voor het gehele bedrijf. Daarnaast zal je merken dat de hiërarchie die je normaal op de werkvloer ervaart in mindere maten aanwezig is gedurende een wintersportreis met collega’s, wat ervoor kan zorgen dat je ineens met de grote baas de zwarte piste afschiet.

Voor iedereen wat te beleven

Je kan er niet vanuit gaan dat iedere collega de worldcup afdaling van Kitzbühel af kan, laat staan überhaupt een glooiende blauwe piste. Ski lessen zijn daarom geen overbodige luxe voor sommige collega’s. Maar om de wintersportreis nog aantrekkelijker te maken voor iedereen binnen het bedrijf is het ook het overwegen waard om zogenaamde ‘niet ski activiteiten’ op te nemen in het programma. Denk hierbij aan sneeuwschoenwandelen, een arrenslee tocht, ijsklimmen, curling of misschien wel met alpaca’s door de witte wereld lopen. Een compleet verzorgde reis, waardoor iedereen die mee gaat aan zijn trekken komt.

Après-ski

De après-ski is een belangrijk onderdeel van een wintersporttrip met collega’s. Eigenlijk kan je het zien als de wekelijkse “vrijmibo” maar dan in een nieuw jasje. Je kent ze wel die ene collega die zo rustig lijkt die staat ineens vooraan in de polonaise of te dansen op de bar. Daarnaast is de après-ski de ideale plek om weer bij elkaar te komen na een dag vol met activiteiten. Hier vind je dan ook de collega waar bij je zijn verhalen met een korreltje zout moet nemen.

Kortom met het gehele bedrijf op wintersport gaan is niet alleen gezellig, maar biedt ook nieuwe inzichten binnen het bedrijf. Het is goed om werknemers te belonen na een goed jaar en daarnaast werken mensen net wat harder voor elkaar zodra de sfeer goed is binnen het bedrijf. Je wilt de mensen die niet willen skiën of snowboarden niet buiten sluiten en er ook zeker bij hebben op een zo’n fantastische week.

Enthousiast geworden over een wintersportreis met collega’s? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en misschien zit jij volgende winter wel met het werk in de sneeuw!!


Februari 2020

Tips voor het maken van je leukste wintersport filmpjes!

Bijna niks is zo leuk als met je vrienden of familie op wintersport te gaan. Op de piste, off piste of in het funpark voor iedereen is er wel iets. Na een toffe wintersport week is het natuurlijk leuk om te laten zien wat je tijdens het skiën of snowboarden hebt meegemaakt. Door het maken van filmpjes kan je je vrienden mee terug nemen naar jouw wintersportvakantie.

Maar hoe maak je nou mooie filmpjes tijdens je wintersport. Hier onder vind je 6 tips die jou zullen helpen om mooie filmpjes te maken met je action camera, zodat je jouw vakanties nooit hoeft te vergeten!

 1. Maak een plan

Om te beginnen is het makkelijk om van tevoren al op te schijven wat voor filmpje je zou willen maken, bijvoorbeeld actie filmpjes of hoe iemand een nieuwe trick aanleert. Op internet staan veel actiefilmpjes, wil je er uit springen? Maak het dan specialer door bijvoorbeeld een verhaallijn te verwerken in je film. Een voorbeeld kan dan zijn dat je alles filmt van je dag van start tot eind. Zo kan iedereen ervaren hoe je dag eruit ziet!

 1. Welke Film resolutie moet ik gebruiken?

Bij de instellingen van je action camera heb je verschillende standen voor je filmkwaliteit. De meesten camera’s filmen standaard op full HD (1080p). Dit is prima om mee te filmen. Je hebt vaak ook nog de keuze voor HD ready (720p), 2k en 4k. “HD ready” is tegenwoordig aan de lage, 4k is geweldig alleen niet alle camera’s kunnen op deze resolutie filmen, maar de kwaliteit is 4x beter dan Full HD. Je ziet het verschil van de kwaliteit wel alleen maar op een tv en computer die deze kwaliteit ook kan afspelen.

 1. Slow motion shots

Uiteraard mogen er ook wel een paar mooie slow-motion shots in de video. Vaak zit er een aparte stand op de camera voor slow-motion. Hier heb je dan vaak verschillende mogelijkheden voor. Dit wordt dan uitgedrukt in fps (frames per second). Dit is het aantal beelden dat de camera dan per seconden maakt. De normale snelheid is meestal 30 fps. Daarna krijg je daarna 60 fps en 120 fps. 60 fps is 2 keer slomer dan normaal (30 fps) en 120 fps 4 keer zo sloom. Wat eigenlijk het allerbelangrijkste is voor als je in slow-motion wilt gaan filmen is dat de film resolutie gelijk is aan de rest van de filmpjes die niet in slow-motion zijn gefilmd. Als je alles in 4k filmt en daarna een slow-motion filmpje van full HD er tussen plakt ziet dit er niet zo heel mooi uit. Bij de meest action camera’s is slow-motion alleen maar mogelijk in Full HD. Film de niet slow-motion filmpjes dan ook in full HD.

 1. Creative beelden

Ben zo creatief als je maar kan zijn met je camera. Het is vaak niet interessant om een film te zien die constant vanuit dezelfde hoek wordt gefilmd. Een selfie stok is een super fijne attribuut om erbij te hebben. Hier mee kun je jezelf al heel mooi filmen door hem zo lang mogelijk te maken, de stok naar voren vasthouden en de camera op jezelf te mikken. Je kunt ook de stok naar achter vast houden zodat je jouw eigen rug ziet en tegelijk ziet waar je naar toe gaat.

Maar ben vooral heel creatief met de camera. Je kunt de camera bijna overal wel weg hangen voor verschillende beelden. Film een keer dicht bij de grond of zet hem een keer op de grond en ski er vlak langs. Hoe meer verschillende beelden hoe interessantere filmpjes je krijgt.

 1. Meerderen accu’s

Het is zeer handig om meerdere accu’s te hebben op de berg. De accu’s van action camera’s gaan vaak niet heel lang mee en als het dan ook nog eens heel koud is op de berg zorgt dat er dan ook nog weleens voor dat je accu nog sneller leeg is. Als je dan meerdere accu’s hebt kun je de hele dag mooie beelden blijven maken. Het help vaak ook als je van tevoren al weet wat je wilt filmen, zodat je de camera alleen maar voor die momenten hoeft aan te zetten en je dus niet onnodig de camera aan hebt staan.

 1. Leer om te gaan met je materiaal

Grote kans bestaat dat jij je camera op aan andere plek moet vast maken voor de volgende shot die je kraag zou willen maken. Zorg er dan voor dat je dit thuis al een paar keer hebt gedaan. Soms zitten er kleine onderdelen tussen en als jij niet wist dat die daar dat kan je die snel verliezen. Soms kun je de onderdelen ook los maken met een schroevendraaier, zorg dan dat je die ook eentje bij hebt want als het heel koud is dan is het fijn als je jouw spullen los kunt maken met gereedschap in plaats van je kouden vingers.

Stel dat je batterij leeg is, vervang dezen dan binnen. Zo kan er geen vocht in je bescherming van je camera komen en dan zal deze ook niet beslaan van binnen.

 

Succes met filmen!


November 2019

Wie de weersvoorspellingen een beetje in de gaten heef gehouden, heeft het al opgemerkt. De witte winter in Oostenrijk is in aantocht. Bij de meeste wintersporters begint het te kriebelen en is het aftellen begonnen. Maar er zijn ook gezinnen die denken dat wintersport een dure aangelegenheid is, ski les, materiaal huur, skipas en ook nog eens een accommodatie. Helemaal als je kinderen al tiener of puber zijn, dan willen de prijzen wel eens hoog uitvallen. Er zijn ook bedrijven die een zeer betaalbare wintersport reis organiseren voor gezinnen. Neem bijvoorbeeld Snowbreaks.nl, een Nederlands bedrijf dat groepsreizen aanbied speciaal voor gezinnen met tieners of pubers. Ze bieden voor een aantrekkelijke prijs een wintersport vakantie aan met vele voordelen. Graag lichten wij deze vorm van wintersport voor jullie uit.

Zorgeloos op wintersport

Het is en blijft vakantie dus zorgen maken over randzaken hoort daar niet bij. Bij aankomst wil je het liefst je tassen op de kamer zetten, ski of snowboard materiaal ophalen, dineren en op tijd naar bed om de volgende dag fit te beginnen. De Nederlandse instructeurs van Snowbreaks zorgen ervoor dat jij je nergens druk om hoeft te maken. Ze assisteren je bij de verhuur, geven je alle informatie, entertainen de tieners en pubers en geven de volgende dag ook nog eens de ski of snowboard lessen, zo kunnen jullie genieten en doet Snowbreaks het werk!

 

Vermaak voor de tieners en pubers op en naast de piste

Naast de uitdagende lessen die gegeven worden door Nederlandse skileraren van Snowbreaks zijn ze jullie aanspreekpunt voor alle vragen en verzorgen iedere avond een leuk avondprogramma. De lessen worden aangeboden op ieder niveau, van beginners tot vergevorderd zodat iedereen op zijn of haar manier wordt uitgedaagd. Zelfs het avondprogramma is afgestemd op de doelgroep met leuke avondactiviteiten zoals rodelen, pub quiz, uit eten zonder de ouders en natuurlijk de après ski! Geen zin in de activiteiten? Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Deelname is niet verplicht J

 

De juiste reis voor de juiste prijs

Het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg, een skigebied dat past bij het skiniveau van het hele gezin, een fijne accommodatie met halfpension, Nederlandse skileraren en leeftijdsgenoten waar de kinderen mee kunnen optrekken. Snowbreaks heeft al deze wensen verpakt in een aantrekkelijke reis voor gezinnen met hun kinderen. Een totaalprijs met daarin een accommodatie op basis van halfpension, skipas, skilessen voor de kinderen en een avondprogramma voor jong en oud. Kortom een wintersport met het gehele gezin hoeft niet duur te zijn!


Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt gezinsreizen met pubers, gezinsreizen met tieners, wintersport zweden, wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.


November 2019

Na de zomervakantie begint het steeds meer te leven, de wintersport. Voor veel gezinnen die al jaren op wintersport gaan is dit het moment om vooruit te kijken en te boeken. Het is gesneden koek voor ze. Maar wat als je nu nog helemaal geen wintersportervaring hebt?

 

De juiste reis

Het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Een skigebied dat past bij de familie, een juiste accommodatie, Nederlandse skilessen, vermaak voor na het skiën en het liefst ook nog voordelig. Er zijn veel aanbieders op internet te vinden die hotelkamers of appartementen aanbieden in combinatie met een skipas. Als je goed zoekt dan vind je soms kleinere aanbieders die het net wat anders en iets extra’s aan bieden. Een totaalprijs met daarin een accommodatie op basis van halfpension, skipas, skilessen voor de kinderen en een avondprogramma voor jong en oud.

 

Zorgeloos op wintersport

Het is en blijft vakantie dus zorgen maken over randzaken hoort er niet bij. Zodra je aankomt op de bestemming moet je kunnen genieten. Het concept van de gezinsreizen van Snowbreaks is zo ingericht dat alles voor je is geregeld, oftewel jullie genieten en wij doen de rest.

Bij aankomst kan je direct je vooraf gereserveerde materiaal proberen en ophalen. Daarna kan je aanschuiven voor het diner en kan iedereen zichzelf voorbereiden op de volgende dag. De Nederlandse instructeurs verschaffen alle informatie en zullen samen met jullie er een gezellige week van maken.


Wintersport met pubers

Jong geleerd is oud gedaan, maar je bent ook nooit te oud om te leren. Een wintersport met pubers die nog geen ski of snowboard ervaring hebben, geen probleem hiervoor bestaan er puberreizen. Lessen waarbij iedereen op niveau wordt ingedeeld met leeftijdsgenoten, dat staat garant voor succes!

Zelfs het avondprogramma is afgestemd op de doelgroep met leuke avondactiviteiten zoals rodelen, bushcraft vuurspel, uit eten zonder de ouders en natuurlijk de après ski!Wegwijs maken in de sneeuw

Een goede skileraar kan de wintersport nog beter maken. Maar wat als deze skileraar niet alleen jullie skileraar is maar ook het aanspreekpunt bij de accommodatie, de persoon die de avondprogramma’s verzorgt en degene die jullie overal bij helpt. Een vertrouwd gezicht die jullie een onvergetelijke wintersport ervaring wil geven!

 

Niet alleen

Wintersport met het gezin is enorm gezellig. Maar wat is er nou gezelliger als er meerdere gezinnen zijn met kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie? De klik die iedereen met elkaar gemeen heeft: de liefde voor wintersport. Leer nieuwe mensen kennen tijdens een biertje in de après ski terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn in de sneeuw.

 Wintersport groepsreis voor gezinnen met kinderen

Oktober 2019

Oke geef toe, wat is er nu leuker dan overdag je eigen kinderen, lachend van een piste naar beneden zien komen en later op de dag zelf genieten van een welverdiend drankje?

Natuurlijk hoop je als ouder dat je kinderen net zoveel plezier hebben van de wintersport als jezelf. Veelal is dit wel het geval, maar een goede voorbereiding vergroot de kans dat ook de kinderen wintersport fantastisch vinden.

Om ook voor jullie de wintersport met kinderen een feest te laten zijn, hebben we een aantal praktische tips:

 

#1 Samen genieten van de sneeuw

Wintersport is vakantie, dus ook voor de kinderen. Plan niet teveel en bedenk dat niets moet. Nou ja, niets is wellicht overdreven. Let er in elk geval op dat bij kinderen wintersporten geen verplichting wordt. Het 'leren skiën' komt vanzelf, zolang de kinderen plezier hebben. Gaan ze liever een sneeuwpop maken of binnen kleuren? Zie dat dan als een rustmoment, in plaats van een gemiste kans op meer skiën. Bedenk dat de tijd dat je je eigen kinderen niet meer bijhoudt sneller komt dan je denkt!

 

#2 Hoe meer zielen hoe meer vreugd
Heb jij een gezin en heb je in je directe vriendenkring niemand die mee wil op wintersport? Gek genoeg zijn er gezinnen die niet op wintersport gaan, een gemiste kans vinden wij. Snowbreaks heeft voor die gezinnen een oplossing, een groepsreis voor gezinnen. Doordat de kinderen overdag bij elkaar in de skiklas zitten en in de avond ook nog met elkaar kunnen spelen, ontstaat er al heel snel een goede band. Ook de skileraren zijn in de avond aanwezig bij de accommodatie en verzorgen het avondprogramma. Liever even een momentje voor jezelf om bij te komen van een intensieve dag skiën? Laat dat maar aan de instructeurs over, die vermaken je kind prima!

 

#3 Oefenen in Nederland
De beste manier om kinderen voor te bereiden op de wintersport is een ski les in een skihal of rollerband. Hier ervaren de kinderen wat ze te wachten staat en kunnen ze wennen aan de materialen. In de les leren ze basistechnieken, zodat ze een betere start kunnen maken tijdens de wintersport. Als kinderen, (én ouders!) een tijd niet geskied hebben, is het aan te raden om voorafgaand aan de wintersport de skitechniek en vaardigheden in Nederland eens op te frissen.

 

#4 Zoek een geschikt skigebied en accommodatie
Let bij het kiezen van een kindvriendelijk gebied op de volgende zaken:
- Eenvoudige en brede pistes

- Nederlands sprekende skileraren
- Kindvriendelijke liften of liefst een rolband
- Kindvriendelijke accommodatie met speelmogelijkheden en eventueel andere leeftijdsgenoten.

#5 Kwalitatief wintersport kleding en materiaal
Kinderen hebben het vaak eerder koud dan
volwassenen en geven dit vaak (te) laat aan.
Het is erg praktisch om een reserve set kleding én handschoenen mee te nemen. Kinderen spelen veel in de sneeuw en dat betekend vaak natte kleren. Niet bij alle accommodaties heb je de mogelijkheid om kleren snel te drogen. 

Handschoenen
Waterdichte handschoenen zijn een absolute must. Bedenk dat koude handen funest zijn en daarnaast dat ski’s erg scherp zijn. Laat je kind voor de zekerheid altijd handschoenen dragen, ook als het warm is. 

Ski helm

Skihelmen zijn verplicht voor kinderen. Neem een ski helm die goed aansluit én die comfortabel zit. Geef zelf het goede voorbeeld door altijd een helm te dragen.

Zonnebril
Kinderogen zijn gevoeliger dan bij volwassenen. Neem een sneeuwbril met 100% UV-bescherming, die de ogen ook aan de zij- en onderkant afschermt. 

 

Materiaal
Kinderen groeien snel en daarom heeft het huren van ski materiaal veel voordelen. Het is goedkoper en je hebt altijd nieuw materiaal dat gewaxt en geslepen is. Als je terplekke huurt, kan je het materiaal nog omruilen als het niet goed past.

 

#6 Ski les tijdens een wintersport met kinderen is nodig én vooral erg leuk 
Het lijkt leuk en goedkoper om zelf les te geven aan je kind. Zeker als je een gevorderd skiër bent. Maar bedenk, dat je een kind nooit zoveel kan leren als in een skiklas. 

Kinderen die onder leiding van een skileraar, met leeftijdsgenootjes skiën, hebben meer plezier en leren sneller en beter. Daarnaast heeft een skischool veel faciliteiten voor beginners en besteden ze veel aandacht aan spelletjes en wedstrijdjes. Kies bij voorkeur voor een Nederlandstalige skischool en de juiste niveaugroep, zodat ze zich snel thuis voelen. 

Groot voordeel van skilessen is dat het je tijd geeft om zelf te gaan skiën. Geniet daarvan en laat je niet verleiden om steeds naar de les te gaan kijken. Je kind wordt er alleen maar door afgeleid. Vertrouw op de skileraar, dit is hun werk en ze zijn gewend om op een professionele manier met kinderen om te gaan. Je zal zien dat skiles nemen zich altijd uitbetaald. 

 

#7 Veiligheid en gezondheid
Iedereen wil een onbezorgde skivakantie en gezond weer terugkeren naar huis. Helaas gebeuren er elk jaar veel ongelukken. Met een aantal tips kan je dit aantal zelf al verminderen!

Pisteregels
Neem met kinderen, die zelfstandig kunnen skiën, de pisteregels een keer door. Dit kan prima onderweg naar de bestemming. Maak er een spel of quiz van, zodat het leuk wordt voor de kids. Klik hier voor de pisteregels.

De zon
De zon is sterker op hoogte en dat kan vervelende gevolgen hebben. Smeer je kinderen altijd goed in met zonnebrand met hoge beschermingsfactor, ook als het bewolkt is. Denk aan de nek, gezicht  en de oren.

Genoeg drinken

Hoogte maakt dat de lucht droger wordt, hierdoor droog je sneller uit. Omdat kinderen vaak niet aangeven dat ze dorst hebben, is het belangrijk om ze meer dan normaal te laten drinken als je de bergen in gaat. 

Dichte oren
Bij een snelle hoogteoverbrugging (berg rit of gondel), ervaar je soms het gevoel dat je oren dicht gaan zitten. De oplossing is simpel : slikken of kauwen op een snoepje of kauwgum. Kinderen kunnen dit misschien niet altijd goed aangeven. Mocht je kind hier last van hebben, geef ze dan wat te drinken of een snoepje/koekje waar ze op moeten kauwen. 


Avontuur in het hoge noorden

Juni 2019


Opzoek naar een nieuwe bestemming voor uw wintersport en zijn de Alpen niet meer nieuw voor u? 
Ga dit keer dan niet naar het zuiden maar juist naar het noorden (Zweden of Lapland)!

Verliefd worden op de ogen van huskyhonden die je slee vooruit trekken, testosteron bijtanken op een sneeuwscooter, warm worden bij een knisperend vuurtje en met een beetje mazzel het noorderlicht zien. 

Het is een greep uit de vele mogelijkheden om mee te maken in zweden en Lapland. Overdag bent u veel en actief buiten bezig, er is zoveel moois te zien en te doen! Na een actieve dag kan u lekker relaxen bij een houtkachel in één van de lodges.

Husky slede  

Wintersport beleving voor iedereen
Niets is leuker om met een zo groot mogelijke groep op wintersport te gaan naar Oostenrijk. Maar wat doen de mensen die niet willen of kunnen skiën / snowboarden? Laat dat maar aan Snowbreaks over! 

Een clinic snowbiken of het skigebied ontdekken door middel van een gondel safari? Een mooie langlauf of sneeuwschoen wandeling door de sprookjesachtige witte omgeving of een bevroren waterval beklimmen? Of liever iets minder actief zoals een mooie tocht op een paardenslee of een wedstrijdje 'Eisstockschießen'.

Kortom, niemand hoeft zich te vervelen en bij Snowbreaks ben je aan het juiste adres!
   Snowbike

Jouw reis = mijn reis
Snowbreaks beschikt over een eigen online platform waarop u eenvoudig op de hoogte gehouden wordt over uw reis. Op dit platform kunt u bijvoorbeeld de deelnemers online laten inschrijven en alle benodigde gegevens verzamelen. Snel en eenvoudig! Uiteraard staat er ook alle informatie over het skigebied, de accommodatie en het te verwachten weer.

Oftewel: alles om het u zo makkelijk mogelijk te maken om uw wintersportreis te organiseren!

Ons team

Het Snowbreaks team: een team waar op gebouwd kan worden en samen met u streeft naar een top evenement. Onze ski- en snowboard- instructeurs zijn allemaal gediplomeerd en hebben minimaal hun Anwärter diploma (Oostenrijkse lesbevoegdheid).

Sommige instructeurs zijn zelfs zo fanatiek dat ze zich nog meer verdiept hebben in het skiën en snowboarden. U bent dus altijd verzekerd van een wintersport expert op uw evenement. Daarmee zorgen wij voor een hoge kwaliteit van de ski- en snowboard lessen, verlagen wij de kans op onnodige ongelukken en zorgen wij voor een maximale beleving. 

Instructeurs Snowbreaks


Mei 2019

Als je met een grote groep collega’s op wintersport gaat, is het verstandig om tijdig te starten met de organisatie. Het is namelijk niet altijd even gemakkelijk om een reis te vinden die aan al je eisen voldoet. Met name het vinden van een geschikte accommodatie is vaak lastig.

Snowbreaks is dé specialist als het gaat om wintersportreizen voor grote groepen. Wij regelen alles van A tot Z voor je. Dus één organisatie als aanspreekpunt van vertrek tot thuiskomst. We hebben 20 jaar ervaring, een zeer uitgebreid lokaal netwerk, kundige reisleiders en Nederlandstalige, gediplomeerde skileraren.

Vragen, vragen, vragen
Een wintersportreizen voor grote groepen begint met het stellen van de juiste vragen. Wat zijn de wensen qua reisperiode, skigebied en accommodatie? En ga je met de bus, vliegtuig of eigen vervoer? Wil je naast het skiën ook andere activiteiten aanbieden? Wat te doen met de apres ski of feestavonden? En oja, hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Het uitzoeken van deze informatie voor grote groepen is een tijdrovende klus. Het is daarom aan te raden om dit uit te besteden aan organisaties die hier gespecialiseerd in zijn. Snowbreaks is al jarenlang een betrouwbare partner als het gaat om wintersportreizen voor grote groepen. We bespreken allereerst wat voor jullie een wintersportreis onvergetelijk maakt.

Met gerichte vragen, kennis en ervaring presenteren we altijd een helder voorstel, zonder financiële verassingen achteraf.

Inspiratie opdoen?
Wil je alvast inspiratie opdoen voor een wintersport met een groet groep? Bekijk dan hier het overzicht van de reizen die reeds hebben uitgevoerd. Of het nu gaat een bedrijfsuitje wintersport of een wintersport incentive, wij zijn de specialist.

Wintersport met grote groepen


Veel scholen worstelen momenteel met de invulling van hun buitenlandse schoolreizen voor het komende jaar. Enerzijds willen ze niet toegeven aan de huidige risico’s, maar anderzijds hebben ze een grote verantwoordelijkheid naar leerlingen en ouders. Om  scholen te helpen bij dit vraagstuk en te informeren over de mogelijkheden is de handleiding ‘Wijs op Schoolreis’ opgesteld. Hierin geven School en Veiligheid, ministerie van Buitenlandse Zaken en ministerie Veiligheid en Justitie tips en adviezen over hoe scholen zich kunnen voorbereiden op buitenlandse trips.

Wel of niet gaan?
De handleiding geeft géén direct antwoord op de vraag óf een reis moet doorgaan. Deze beslissing ligt natuurlijk bij de school zelf. Maar scholen krijgen wel inzichten over hoe om te gaan met buitenlandse trips. De belangrijkste tip is om het besluit over een buitenlandse reis niet helemaal zelf te nemen. Betrek leerlingen en ouders vanaf het begin bij de plannen. Geef hen de ruimte om gedachten te ventileren, zodat je op de hoogte bent van wat er leeft. Laat vervolgens duidelijk zien wat het doel is en dat je serieus met de reis omgaat. Maak  tot slot duidelijke afspraken met leerlingen en ouders. Dat schept vertrouwen en duidelijkheid. Het voorkomt veelal ook ‘stemming- of bangmakerij’ vooraf.

Of het programma aanpassen?
Veel middelbare scholen beraden zich momenteel op het aanbod voor volgend jaar. Soms wordt het programma aangepast (bv mijden van hoofdsteden, hotel buiten de stad, mijden van hotspots, reizen met eigen vervoer, etc.). Maar er wordt ook gekeken naar alternatieven voor de grote steden. Hierbij vallen regelmatig termen als: ‘terug naar de natuur’, ‘survivallen’ en ‘bergsportkampen’. Wat de keuze ook wordt, het is belangrijk om te weten dat risico’s nergens uit te sluiten zijn. Laat dit je niet weerhouden om een schoolreis te organiseren.

stedentrip buitenland scholen

Wat is het grootste skigebied van Oostenrijk? Dat is elke winter weer de belangrijkste vraag in Oostenrijk. Het is dan ook een titel die er toe doet en elk jaar blijft het weer een strijd tussen verschillende gebieden. Niet zo gek dat jaarlijks nieuwe gondels aangelegd worden, waarmee skigebieden met elkaar verbonden worden.
Momenteel is Ski Arlberg het grootste gebied met 305 kilometer aan piste. Maar Zell am See zal de komende jaren de strijd gaan winnen. Er wordt namelijk hard gebouwd aan extra gondels waardoor de ‘Schmitten’ verbonden wordt met Zell am See. Hierdoor ontstaat een skigebied van maar liefst 350 kilometer!


1e stap is gezet
De aftrap van de verbinding is in 2016 al gerealiseerd met de luxe 10-persoons ZellamseeXpress. Deze vertrekt in het Glemmtal (Saalbach) en eindigt op de Salersbachköpf. Zes gondels van de ZellamseeXpress zijn zelfs uitgevoerd met de zogenaamde ‘Jukeboxxs’. Hier kun je met een smartphone inloggen op de Jukeboxx app waarmee je zelf muziek uit kan kiezen om in de gondel af te spelen.

Hoe nu verder?
De planning is nu zo dat eind 2018 het onderste deel van Vierhofen naar het middelstation klaar is. Daarna volgt in 2019 de nieuwe gondel naar het skigebied Leogang / Vorderglemm. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit Zell am See helemaal naar Leogang te skiën!

Zelf een wintersportreis boeken in Zell am See?
Snowbreaks komt al jaren in Zell am See en heeft een uitgebreid netwerk met diverse accommodaties. Bekijk hier de mogelijkheden.

Verbinding Zell am See met Saalbach
5 tips voor een onbezorgde wintersportvakantie.

Een onbezorgde wintersport begint met een goede voorbereiding. Met onderstaande tips haal je meer uit je wintersportreis. Minder stress vooraf, onderweg en terplekke. Hierdoor geniet je nog meer van een onbezorgde en onvergetelijke sneeuwvakantie.

1. Ga fit op reis en voorkom blessures.
Zo’n 1,2 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport. Lekker skiën in de buitenlucht en gezelligheid maken dit voor velen het hoogtepunt in het jaar. Helaas komt niet iedereen weer veilig terug van een wintersportreis. Jaarlijks raken ongeveer 6.000 Nederlanders zwaar gewond tijdens de wintersport. Maar gelukkig kan 75% hiervan voorkomen worden met een goede voorbereiding. Klik hier om te lezen hoe je fit op reis kan gaan.

2. Gebruik de juiste kleding en materialen.
Als je op wintersport gaat is het gebruik van goede kleding en materialen soms van levensbelang. Je bent en sport op (grote) hoogte en bent vaak lang in de buitenlucht. Zorg voor de juiste kleding en materialen. Klik hier voor meer informatie. Inpakken een probleem? Een handige tool bij het inpakken voor de wintersport vind je hier.

3. Veiligheid onderweg.
Veruit de meeste mensen gaan op wintersport met de auto. Juist in de winterperiode is het extra belangrijk om er voor te zorgen dat jij én de auto er klaar voor zijn.
 • Ga uitgerust op reis.
 • Zorg dat je auto winterklaar is (en neem extra ruitensproeier vloeistof mee).
 • Check voor vertrek de wintersportverkeersinformatie.
 • Bespaar tijd door milieustickers en autobahn-vignetten vooraf aan te schaffen.
 • Neem goede wegenkaarten mee voor als de navigatie uitvalt.
 • Neem voldoende eten, drinken en warme dekens mee.
 • Weet wat er verplicht is in de auto in het buitenland. Kijk hier voor meer info.
 • Kijk of winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn. Kijk hier voor info.

4. Veiligheid op de piste.
Ga met een veilig gevoel de piste op en zorg dat geen gevaar bent voor anderen. Lees hier de internationale pisteregels van de FIS en doe er je voordeel mee.

5. Zorg voor een goede verzekering.
Lees hieronder de belangrijkste tips zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Verzeker geneeskundige kosten mee. Een bezoek aan een buitenlands ziekenhuis is vaak duurder dan in Nederland. Met name de kosten voor vervoer naar het ziekenhuis per banaan of helicopter kunnen flink oplopen. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekering. Sluit daarom altijd een reisverzekering af mét dekkingen voor geneeskundige kosten.
 • Check de dekking voor medische hulp als je weer terug bent in Nederland Bekijk goed of medische kosten die nodig zijn al je weer terug bent in Nederland gedekt worden door je zorgverzekering. Is dit niet het geval. Sluit hiervoor een extra verzekering af.
 • Check de dekking voor repatriëring. Als je een ernstig ongeluk hebt gehad, wil je graag zo snel mogelijk naar huis. Check je verzekering of dit gedekt is en hoe het geregeld is voor de rest van het gezelschap.
 • Wil je off-piste skiën? Let op: dit is vaak onverzekerd. Het risico op een ongeluk is groter als je buiten de pistes gaat skiën. Daarom vallen de kosten bij een ongeluk vaak niet onder een reisverzekering. Check dit goed voor vertrek. Sommige reisverzekeraars dekken off-piste skiën wel als je onder begeleiding van een officiële gids gaat.

Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholen, wintersport met kinderen, skivakantie met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.
Jaarlijks gaan er zo’n 1,2 miljoen Nederlanders op wintersport. Heerlijk skiën, natuur en gezelligheid maken dit voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Maar helaas komt niet iedereen weer even vrolijk thuis van de wintersport. Gelukkig zijn de meeste blessures eenvoudig te voorkomen met een goede voorbereiding van je wintersport. Maar liefst 75% van alle ongelukken kan voorkomen worden met een goede voorbereiding.

Hoe groot is de kans op een blessure?
Elk jaar gaan er ongeveer 950.000 Nederlanders op wintersport. Van dit aantal raakt gemiddeld 6.000 zwaargewond. Dus de kans op een serieus ongeluk is 0,65%. Hierbij is dan nog geen rekening gehouden met de lichte blessures die zijn opgelopen op wintersport. Van alle ongelukken op de piste is verreweg het grootste deel (85%) het gevolg van een éénzijdige val.

Top 5 wintersportblessures
1. Knie blessures: 23%
2. Blessures aan benen en scheenbenen: 11%
3. Schouderblessures: 10%
4. Polsblessures: 9%
5. Kuitblessures: 9%

Snowbreaks

6 Tips om blessures te voorkomen


Tip 1. Train je lichaam
Skién en snowboarden is een fysieke sport. Hierdoor wordt je lichaam tijdens de wintersport zwaarder belast dan normaal. Veel mensen zijn van de ene op de andere dag de hele dag buiten en sporten dan vaak ongetraind 4 tot 6 uur achter elkaar. Hierbij gebruik je ook nog eens spieren die normaal nauwelijks worden gebruikt.

Zorg ervoor dat je fysiek klaar bent voor de wintersport. Begin 5 weken van tevoren met gerichte oefeningen om specifieke spiergroepen te trainen. Er zijn op internet veel oefeningen te vinden, zoals dokterdokter.nl, het ANWB Wintersport Fitplan of de Ski-APK.

Neem één of meerdere lessen op een indoor baan in Nederland. Het is leuk, je komt alvast in de vakantiesfeer én je traint specifieke spieren.

Doe elke dag een warming-up en cooling down. Het vermindert de kans op blessures aanzienlijk.

Tip 2. Voorkom vermoeidheid
Veel mensen haasten zich aan het begin van de vakantie richting de sneeuw. In één ruk rijden ze (vaak ’s nachts) door om maar zo snel mogelijk op plaats van bestemming te komen. Om vervolgens de volgende dag dodelijk vermoeid op de piste te staan.

Probeer uitgerust op vakantie te gaan, zodat je optimaal kan genieten van je wintersport.

Maar liefst 30% van de wintersport ongelukken vinden plaats tussen 14.00 en 16.00. Mensen worden moe en het is drukker op de pistes. Daarnaast wordt je reactiesnelheid langzamer als je vermoeid bent.

Zorg ervoor dat je gedurende de dag genoeg rustmomenten inlast, zodat je de hele dag kan genieten.

Tip 3. Vermijd alcoholgebruik
Wat is een wintersport zonder apres-ski? Natuurlijk is het erg gezellig om een biertje of glühwein op de piste te drinken. Maar besef dat bij 20% van alle wintersportongelukken alcohol in het spel is. Je reactiesnelheid wordt lager, je wordt overmoedig en hierdoor raak je sneller geblesseerd.

Probeer het alcoholgebruik uit te stellen tot het moment dat je stopt met skiën.

Tip 4. Ken de sneeuwcondities
Sneeuwconditie is een belangrijke factor bij het ontstaan van blessures. Wanneer er veel ijs op de piste ligt, is de kans op een blessure groter. Probeer daarom ijzige pistes aan het eind van de dag te vermijden.

Zorg ervoor dat je vooraf de sneeuwcondities op de pistes weet.

Tip 5. Check de weersvoorspelling
Het weer in de bergen kan snel veranderen. Als je ’s morgens met zon vertrekt vanuit je accommodatie, kan het zomaar zijn dat je ’s middags in een sneeuwbui terecht komt. De temperatuurverschillen tussen dal en top kunnen groot zijn. Let er ook op dat je in lange open liften en in de schaduw erg snel afkoelt.

Bekijk elke dag de weersvoorspelling. Let daarbij vooral op de temperatuur, kans op mist en neerslagkans.
Baseer je kledingkeuze op de weersverwachting.

Tip 6. Draag een helm
Hoofdletsels maken ongeveer 5% van alle wintersportblessures uit. Dat is ook niet zo verwonderlijk, als je beseft dat snelheden tot wel 90 km/h gehaald worden door recreatieve wintersporters.
Het goede nieuws is dat de kans op hoofdletsel simpel te verkleinen is. Het dragen van een helm reduceert die kans al met 35%!

Draag tijdens het skién/snowboarden altijd een helm.

Toch nog zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.Ga je dit seizoen met een groep op wintersport? Lees dan onderstaande tips, waarmee je op een eenvoudige manier een bijdrage kan leveren om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

1. Neem de bus

Uit onderzoek blijkt dat reizen met een bus de groenste manier is om naar de wintersport te reizen. In vergelijking met auto, trein en vliegtuig geeft het minder uitstoot van CO2 per persoon. Bovendien is de bus een stuk vriendelijker voor de inwoners van de skidorpen. Auto’s produceren veel meer CO2 en roet, welke in een alpenlandschap lang blijven hangen.

Ga je toch met de auto? Mijd dan de files door niet op de standaard aankomst- en vertrekdagen te boeken. Verder is het goed te weten dat een skibox het brandstofverbruik van een auto met 10 tot 20% verhoogt.

Meer info op www.touringcar.nl/groen


2. Ga naar een autovrij of autoluw skigebied


28 Autovrije of -luwe wintersportplaatsen in de Alpen  hebben zich verenigd in Alpine Pearls. Ze streven een milieuvriendelijk beleid na, weren auto’s zoveel mogelijk en maken de toerist bewust van de gevolgen van het skiën. Zo kun je in het Oostenrijkse Neukirchen am Grossvenediger gratis gebruik maken van skibussen.
Daarnaast proberen deze dorpen sport- en vrijetijdsactiviteiten te organiseren die geen schade toebrengen aan het milieu.

Meer info op www.alpine-pearls.com


3. Ga Off Piste


Klinkt raar, maar wintersport is veel méér dan skiën alleen. Juist buiten de piste kun je unieke en sportieve sneeuwactiviteiten beleven in de echte natuur, ver weg van de drukke skigebieden. Heliskiën of een scootertocht zorgen ongetwijfeld voor een unieke ervaring, maar leveren een enorme impact op het milieu.
Waarom zou je deze spectaculaire activiteiten niet vervangen door authentieke, lokale activiteiten. Kies bijvoorbeeld voor rodelen, paardrijden door de sneeuw, sneeuwschoenwandeling of een langlauftocht. Stuk voor stuk leuke activiteiten die veel minder schade toebrengen aan het milieu…


Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.


Wil je veilig naar beneden en geen gevaar zijn voor anderen? Lees dit dan eens door en doe er je voordeel mee:

1. Houd rekening met andere skiërs en boarders

Iedere skiër of snowboarder moet zich zo gedragen, dat hij anderen niet in gevaar brengt of schade toebrengt.

2. Beheers uw snelheid en de wijze van bewegen

Iedere skiër of snowboarder moet op basis van zichtbaarheid bewegen. Iedere skiër of snowboarder moet zijn snelheid en wijze van bewegen aanpassen aan zijn eigen capaciteiten, de toestand van de piste, de sneeuw- en weersgesteldheid en de verkeersdichtheid

3. Kies een veilig spoor

Wanneer een skiër of snowboarders een andere van achteren nadert moet hij zijn spoor zo kiezen, dat hij een voor hem bewegende skiër of snowboarder niet in gevaar brengt.

4. Voorzichtig inhalen

Inhalen is toegestaan van boven of beneden, van links of rechts, maar uitsluitend op een afstand die de gepasseerde skiër of snowboarder voldoende ruimte laat voor al zijn bewegingen.

5. Kijk uit bij oversteken en invoegen
Een skiër of snowboarder die zich (weer) op de piste wil begeven, een piste wil kruisen, of tegen de helling op weg wil bewegen, moet zich er zowel naar boven als naar onderen van vergewissen dat hij daarbij niet anderen of zichzelf in gevaar brengt.

6. Stilhouden
Een skiër of snowboarder mag niet zonder noodzaak op nauwe of onoverzichtelijke gedeelten van een afdaling stilstaan. Wie op zo'n helling valt moet zo snel mogelijk de weg vrijmaken.

7. Klimmen en dalen altijd langs de kant van de piste

Een klimmende skiër of snowboarder mag alleen de zijkant van een afdalingstraject gebruiken. Hetzelfde geldt voor een skiër of snowboarder die te voet afdaalt.

8. Houdt u aan de "verkeersborden"

Elke skiër of snowboarder moet zich aan de pistemarkeringen en waarschuwingstekens houden.

9. Hulp verlenen bij ongelukken

Bij ongelukken is iedere skiër of snowboarder verplicht hulp te bieden.

10. Legitimatie verplicht

Iedere skiër of snowboarder, getuige of betrokkene, verantwoordelijk of niet, moet bij ongevallen zijn persoonsgegevens bekend maken.

Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.


Zijn deze “groene” skiliften de liften van de toekomst? Een overzicht van een aantal milieu vriendelijke skiliften.

1. Tenna ankerlift (T-bar), Zwitserland. Aangedreven door naast de lift geplaatste zonnepanelen. De lift genereert ca. 90.000 KW per jaar en stuurt de overtollige energie terug naar het electriciteitsnet.
2. Ranfoilly Express, Les Gets, Frankrijk. Bij deze lift zijn de dieselgeneratoren vervangen door zonnepanelen. Er wordt ook (kinetische) energie gewonnen uit de rotatie van de katrollen van de stoeltjeslift Les Planeys.
3. Paard-aangedreven lift, Alta Badia, Italië. De lift bestaat uit een lang touw die de skiërs vasthouden en een slee die wordt voortgetrokken door een aantal paarden. Energiekosten: een aantal pakken hooi en wortels.
4. Piz Nair gondel, St. Moritz, Zwitserland. Een pionier (St. Moritz) in wintersport en hydro-elektriciteit in de 19e eeuw. De herbouwde kabelbaan Piz Nair is voorzien van een zonne-energie systeem en een windturbine bij het bergstation.
5. Sonnenlift, SkiWelt, Oostenrijk. Deze op zonne-energie aangedreven lift verbindt de skigebieden van Kitzbuhel en SkiWelt. De kabel wordt aangedreven door een fotovoltaïsch systeem die, zelfs in slecht weer, genoeg kracht heeft om de lift aan te drijven.Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.


Oostenrijk

In Oostenrijk zijn winterbanden verplicht tussen 1 november en 15 april bij winterse omstandigheden. Winterse omstandigheden zijn sneeuw, ijs en gladheid. Ook buiten deze periode kan het gebruik van winterbanden verplicht zijn, dit wordt dan duidelijk gemaakt met een bord.

De minimale profieldiepte is 4 mm, anders worden de banden aangemerkt als
zomerbanden. Naast banden met een sneeuwvlok icoontje worden M+S banden ook toegestaan.


Duitsland

Winterbanden in Duitsland zijn verplicht bij winterse omstandigheden, onafhankelijk van een bepaalde periode. Onder winterse omstandigheden wordt verstaan: (verwachte) gladheid, ijzel of sneeuw. Blijf op de hoogte van de actuele situatie via het weerbericht.
Naast de banden met een sneeuwvlokje zijn M+S banden ook toegestaan. De minimale profieldiepte is 1,6mm, maar aanbevolen is minimaal 4mm.

Meer info voor winterbanden verplichting in andere landen: www.adac.de/Winterreifenpflicht_Ausland
 


Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.


Als goede voorbereiding op de wintersport:

Kledingtips:

Ski- of snowboardkleding moet in de eerste plaats functioneel zijn. Jezelf warm en droog houden staat hierbij voorop. Daarnaast heeft kleding tijdens het skiën of snowboarden een beschermende functie, bijvoorbeeld tegen schaafwonden tijdens een val. Net als andere sportkleding moet ook ski of snowboardkleding voldoende bewegingsvrijheid geven.

Bovenkleding:

Jack en broek moeten winddicht en waterafstotend zijn om je lichaam warm en droog te houden. Een hoge goed af te sluiten kraag en een capuchon bieden bescherming tegen sneeuw, kou en wind. Goed om je polsen sluitende mouwen voorkomen dat er bij eventuele valpartijen of gure weersomstandigheden sneeuw in je mouwen kruipt.

Onderkleding:
Verschillende lagen (t-shirt + sweatshirt + trui) makkelijk aan en uit te trekken kleding zorgen voor een behaaglijk gevoel bij elke temperatuur. Tijdens koude dagen kun je onder je ski- of snowboardbroek een maillot of lange onderbroek dragen. Onder een fleecetrui volstaat één dunnere laag (liefst geen katoen, dit absorbeert te veel vocht bij transpiratie en blijft dan lang vochtig).

Sokken:
Ski- of snowboardsokken moeten passend, warm, zacht en lang genoeg zijn om boven de rand van ski- of  snowboardschoen uit te komen. Geitenwollen sokken met groot gebreide ribbels zijn af te raden omdat ze gevoelige ‘sporen’ achterlaten op je wreef of scheenbeen. Twee paar sokken kan blaarvorming veroorzaken.

Handschoenen  of wanten:
Handschoenen of wanten hebben naast een warmtefunctie ook een beschermende functie tegen verwondingen. Het polsstuk van de handschoen en de mouw van het jack moeten elkaar bedekken. Handschoenen geven meer bewegingsvrijheid dan wanten. Wanten zijn warmer. Beiden moeten waterafstotend zijn. Snowboardhandschoenen zijn sterker (meer slijtvast) dan skihandschoenen en hebben soms ingewerkte hand- of polsbeschermers.

Sjaal, muts, haarband:
Muts en sjaal of buff zijn onmisbaar in elke wintersport garderobe. Ze bieden bescherming tegen kou, wind en sneeuw. Een haar- of oorband biedt uitsluitend bescherming tegen de kou (voorhoofd en oren) en moet bij sneeuw vervangen worden door een muts of capuchon.

Zonnebril en / of skibril:
Als bescherming tegen het felle licht en de ultraviolette straling volstaat een gewone, doch goede zonnebril. Bij mist of sneeuwval biedt een sneeuwbril betere bescherming en beter zicht.

Huidbescherming:
In de bergen is de inwerking van de ultraviolette straling zeer intens. Dit effect wordt nog versterkt door de weerkaatsing op de sneeuw. Om je huid te beschermen heb je een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor nodig. Tijde de ‘koude’ wintermaanden (december, januari, februari) is het aan te raden een zonnebrandcrème op oliebasis (i.p.v. waterbasis) te gebruiken. Een after-sun product kalmeert je huid na een dagje bergzon. Een lippen crème met UV bescherming voorkomt verbranding en uitdroging van je lippen.

Rugzak en heuptasje:

Om je skibril, zonnecrème, sjaal, muts en andere kledingstukken op te bergen als het warmer wordt neem je een rugzak of heuptasje mee.

Wandelschoenen:
Voor de buitenactiviteiten na het skiën volstaan stevige schoenen voorzien van zolen met een goed profiel.

Bescherming voor snowboarder:
Heb je pols- en of kniebeschermers van het skaten? Neem ze dan mee, ze bieden ook een goede bescherming bij het snowboarden.     

Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.


Wat neem je mee op wintersportvakantie? Een handig overzicht, zodat je niets vergeet.

Download hier deze lijst als afvinklijstje.

Documenten
• Paspoorten / identiteitsbewijzen
• Rijbewijzen
• Autobahn Vignet of milieusticker Duitsland
• Kentekenbewijs auto
• Wegenwacht Europa Service
• Vliegtuig / bus / treintickets
• Reserveringsbewijs accommodatie

Verzekeringen
• Groene kaart auto
• Reisverzekering
• Annuleringsverzekering
• Aanrijdingsformulier

Geld en passen
• Bankpassen
• Creditcard
• Contant geld
• Pincodes
• Puk-code (gsm)

Medisch
• Zorgpassen
• Reisapotheek
• Reisziektetabletten
• Medicijnen
• Reserverecepten
• Medisch paspoort
• Verbanddoos

Onderweg
• Eten
• Drinken
• Wegenkaarten
• Navigatieapparatuur
• Warme dekens
• Kinderzitje/ stoelverhoger
• Dvd-speler
• Muziekspeler
• Afvalzakjes
• Toiletpapier

Uitrusting auto
• Winterbanden
• Sneeuwkettingen
• Veiligheidshesjes
• Gevarendriehoek
• Startkabels
• Sleepkabel
• Brandblusser
• Wegenkaarten
• Anti-ijsdeken
• Slotontdooier
• Ruitenwisservloeistof
• IJskrabber
• Skibox/skidrager
• Alcoholtests
• Zonwering achter
• Verbanddoos

Persoonlijke uitrusting
• Toiletgerei
• Contactlenzen / (reserve)bril
• Zonnebrandcreme
• Aftersun
• Lippenbalsem
• Boeken
• Schrijfgerei
• Spelletjes/speelgoed
• Luiers
• (Kinder)voeding

Apparatuur
• Mobiele telefoon
• Laptop / tablets
• E-reader
• Foto- en/of filmapparatuur
• Geheugenkaartjes
• Laders / adapters
• Batterijen
• Reiswekker

Wintersportuitrusting
• Skibroek
• Skijack
• Skihelm
• Pulli's / truien
• Thermo-ondergoed
• Skisokken
• Muts / Hoofdband
• Skibril
• Zonnebril
• Snowboots
• Handschoenen
• Ski- / snowboardschoenen
• Ski's / snowboards
• Skistokken
• Dagrugzak

Voor in het appartement
• Zout / peper / kruiden
• Suiker / thee / koffie
• Koffiefilters / -pads
• Lucifers/gasaansteker
• Vuilniszakken
• Voorraadje eten
• (Af)wasmiddelen
• Afwasborstel
• Toiletpapier

Voor je vertrekt
• Adressen / telefoonnummers
• Vakantieadres achterlaten
• Krant
• Post
• Planten
• Huisdieren
• Koelkast / vriezer
• Verwarming / thermostaat
• Gas
• Water
• Toiletten / afvoerputjes
• Ramen
• Elektriciteit / licht / CAI
• Inbraakpreventie
• Vuilnisemmer/ container
• Bederfelijke waren

Download hier deze lijst als afvinklijstje.


Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholen, wintersport met kinderen, skivakantie met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.Nieuwsbrief

  

Naam *

E-mailadres *


Snowbreaks, goed geregeld

 

Certificering

VebonTUV

 

Verantwoord Ondernemen

SpierenMVO

 

Partners

northfaceblizzard