Bel ons 013 - 4684070 of mail info@snowbreaks.nl
Snowbreaks 8,4 8,4 10 0 195 beoordelingen
Scholen Bedrijven Families Bestemmingen
5 tips voor een onbezorgde wintersportvakantie.

Een onbezorgde wintersport begint met een goede voorbereiding. Met onderstaande tips haal je meer uit je wintersportreis. Minder stress vooraf, onderweg en terplekke. Hierdoor geniet je nog meer van een onbezorgde en onvergetelijke sneeuwvakantie.

1. Ga fit op reis en voorkom blessures.
Zo’n 1,2 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport. Lekker skiën in de buitenlucht en gezelligheid maken dit voor velen het hoogtepunt in het jaar. Helaas komt niet iedereen weer veilig terug van een wintersportreis. Jaarlijks raken ongeveer 6.000 Nederlanders zwaar gewond tijdens de wintersport. Maar gelukkig kan 75% hiervan voorkomen worden met een goede voorbereiding. Klik hier om te lezen hoe je fit op reis kan gaan.

2. Gebruik de juiste kleding en materialen.
Als je op wintersport gaat is het gebruik van goede kleding en materialen soms van levensbelang. Je bent en sport op (grote) hoogte en bent vaak lang in de buitenlucht. Zorg voor de juiste kleding en materialen. Klik hier voor meer informatie. Inpakken een probleem? Een handige tool bij het inpakken voor de wintersport vind je hier.

3. Veiligheid onderweg.
Veruit de meeste mensen gaan op wintersport met de auto. Juist in de winterperiode is het extra belangrijk om er voor te zorgen dat jij én de auto er klaar voor zijn.
 • Ga uitgerust op reis.
 • Zorg dat je auto winterklaar is (en neem extra ruitensproeier vloeistof mee).
 • Check voor vertrek de wintersportverkeersinformatie.
 • Bespaar tijd door milieustickers en autobahn-vignetten vooraf aan te schaffen.
 • Neem goede wegenkaarten mee voor als de navigatie uitvalt.
 • Neem voldoende eten, drinken en warme dekens mee.
 • Weet wat er verplicht is in de auto in het buitenland. Kijk hier voor meer info.
 • Kijk of winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn. Kijk hier voor info.

4. Veiligheid op de piste.
Ga met een veilig gevoel de piste op en zorg dat geen gevaar bent voor anderen. Lees hier de internationale pisteregels van de FIS en doe er je voordeel mee.

5. Zorg voor een goede verzekering.
Lees hieronder de belangrijkste tips zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Verzeker geneeskundige kosten mee. Een bezoek aan een buitenlands ziekenhuis is vaak duurder dan in Nederland. Met name de kosten voor vervoer naar het ziekenhuis per banaan of helicopter kunnen flink oplopen. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekering. Sluit daarom altijd een reisverzekering af mét dekkingen voor geneeskundige kosten.
 • Check de dekking voor medische hulp als je weer terug bent in Nederland Bekijk goed of medische kosten die nodig zijn al je weer terug bent in Nederland gedekt worden door je zorgverzekering. Is dit niet het geval. Sluit hiervoor een extra verzekering af.
 • Check de dekking voor repatriëring. Als je een ernstig ongeluk hebt gehad, wil je graag zo snel mogelijk naar huis. Check je verzekering of dit gedekt is en hoe het geregeld is voor de rest van het gezelschap.
 • Wil je off-piste skiën? Let op: dit is vaak onverzekerd. Het risico op een ongeluk is groter als je buiten de pistes gaat skiën. Daarom vallen de kosten bij een ongeluk vaak niet onder een reisverzekering. Check dit goed voor vertrek. Sommige reisverzekeraars dekken off-piste skiën wel als je onder begeleiding van een officiële gids gaat.

Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholen, wintersport met kinderen, skivakantie met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.

Nieuwsbrief

  

Naam *

E-mailadres *


Snowbreaks, goed geregeld

 

Certificering

VebonTUV

 

Verantwoord Ondernemen

SpierenMVO

 

Partners

northfaceblizzard