Bel ons 013 - 4684070 of mail info@snowbreaks.nl
Snowbreaks 8,4 8,4 10 0 195 beoordelingen
Scholen Bedrijven Families Bestemmingen

Zijn deze “groene” skiliften de liften van de toekomst? Een overzicht van een aantal milieu vriendelijke skiliften.

1. Tenna ankerlift (T-bar), Zwitserland. Aangedreven door naast de lift geplaatste zonnepanelen. De lift genereert ca. 90.000 KW per jaar en stuurt de overtollige energie terug naar het electriciteitsnet.
2. Ranfoilly Express, Les Gets, Frankrijk. Bij deze lift zijn de dieselgeneratoren vervangen door zonnepanelen. Er wordt ook (kinetische) energie gewonnen uit de rotatie van de katrollen van de stoeltjeslift Les Planeys.
3. Paard-aangedreven lift, Alta Badia, Italië. De lift bestaat uit een lang touw die de skiërs vasthouden en een slee die wordt voortgetrokken door een aantal paarden. Energiekosten: een aantal pakken hooi en wortels.
4. Piz Nair gondel, St. Moritz, Zwitserland. Een pionier (St. Moritz) in wintersport en hydro-elektriciteit in de 19e eeuw. De herbouwde kabelbaan Piz Nair is voorzien van een zonne-energie systeem en een windturbine bij het bergstation.
5. Sonnenlift, SkiWelt, Oostenrijk. Deze op zonne-energie aangedreven lift verbindt de skigebieden van Kitzbuhel en SkiWelt. De kabel wordt aangedreven door een fotovoltaïsch systeem die, zelfs in slecht weer, genoeg kracht heeft om de lift aan te drijven.Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.Nieuwsbrief

  

Naam *

E-mailadres *


Snowbreaks, goed geregeld

 

Certificering

VebonTUV

 

Verantwoord Ondernemen

SpierenMVO

 

Partners

northfaceblizzard