Bel ons 013 - 4684070 of mail info@snowbreaks.nl
Snowbreaks 8,4 8,4 10 0 195 beoordelingen
Scholen Bedrijven Families Bestemmingen
Veel scholen worstelen momenteel met de invulling van hun buitenlandse schoolreizen voor het komende jaar. Enerzijds willen ze niet toegeven aan de huidige risico’s, maar anderzijds hebben ze een grote verantwoordelijkheid naar leerlingen en ouders. Om  scholen te helpen bij dit vraagstuk en te informeren over de mogelijkheden is de handleiding ‘Wijs op Schoolreis’ opgesteld. Hierin geven School en Veiligheid, ministerie van Buitenlandse Zaken en ministerie Veiligheid en Justitie tips en adviezen over hoe scholen zich kunnen voorbereiden op buitenlandse trips.

Wel of niet gaan?
De handleiding geeft géén direct antwoord op de vraag óf een reis moet doorgaan. Deze beslissing ligt natuurlijk bij de school zelf. Maar scholen krijgen wel inzichten over hoe om te gaan met buitenlandse trips. De belangrijkste tip is om het besluit over een buitenlandse reis niet helemaal zelf te nemen. Betrek leerlingen en ouders vanaf het begin bij de plannen. Geef hen de ruimte om gedachten te ventileren, zodat je op de hoogte bent van wat er leeft. Laat vervolgens duidelijk zien wat het doel is en dat je serieus met de reis omgaat. Maak  tot slot duidelijke afspraken met leerlingen en ouders. Dat schept vertrouwen en duidelijkheid. Het voorkomt veelal ook ‘stemming- of bangmakerij’ vooraf.

Of het programma aanpassen?
Veel middelbare scholen beraden zich momenteel op het aanbod voor volgend jaar. Soms wordt het programma aangepast (bv mijden van hoofdsteden, hotel buiten de stad, mijden van hotspots, reizen met eigen vervoer, etc.). Maar er wordt ook gekeken naar alternatieven voor de grote steden. Hierbij vallen regelmatig termen als: ‘terug naar de natuur’, ‘survivallen’ en ‘bergsportkampen’. Wat de keuze ook wordt, het is belangrijk om te weten dat risico’s nergens uit te sluiten zijn. Laat dit je niet weerhouden om een schoolreis te organiseren.

stedentrip buitenland scholen

Nieuwsbrief

  

Naam *

E-mailadres *


Snowbreaks, goed geregeld

 

Certificering

VebonTUV

 

Verantwoord Ondernemen

SpierenMVO

 

Partners

northfaceblizzard