Bel ons 013 - 4684070 of mail info@snowbreaks.nl
Snowbreaks 8,4 8,4 10 0 195 beoordelingen
Scholen Bedrijven Families Bestemmingen

Ga je dit seizoen met een groep op wintersport? Lees dan onderstaande tips, waarmee je op een eenvoudige manier een bijdrage kan leveren om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

1. Neem de bus

Uit onderzoek blijkt dat reizen met een bus de groenste manier is om naar de wintersport te reizen. In vergelijking met auto, trein en vliegtuig geeft het minder uitstoot van CO2 per persoon. Bovendien is de bus een stuk vriendelijker voor de inwoners van de skidorpen. Auto’s produceren veel meer CO2 en roet, welke in een alpenlandschap lang blijven hangen.

Ga je toch met de auto? Mijd dan de files door niet op de standaard aankomst- en vertrekdagen te boeken. Verder is het goed te weten dat een skibox het brandstofverbruik van een auto met 10 tot 20% verhoogt.

Meer info op www.touringcar.nl/groen


2. Ga naar een autovrij of autoluw skigebied


28 Autovrije of -luwe wintersportplaatsen in de Alpen  hebben zich verenigd in Alpine Pearls. Ze streven een milieuvriendelijk beleid na, weren auto’s zoveel mogelijk en maken de toerist bewust van de gevolgen van het skiën. Zo kun je in het Oostenrijkse Neukirchen am Grossvenediger gratis gebruik maken van skibussen.
Daarnaast proberen deze dorpen sport- en vrijetijdsactiviteiten te organiseren die geen schade toebrengen aan het milieu.

Meer info op www.alpine-pearls.com


3. Ga Off Piste


Klinkt raar, maar wintersport is veel méér dan skiën alleen. Juist buiten de piste kun je unieke en sportieve sneeuwactiviteiten beleven in de echte natuur, ver weg van de drukke skigebieden. Heliskiën of een scootertocht zorgen ongetwijfeld voor een unieke ervaring, maar leveren een enorme impact op het milieu.
Waarom zou je deze spectaculaire activiteiten niet vervangen door authentieke, lokale activiteiten. Kies bijvoorbeeld voor rodelen, paardrijden door de sneeuw, sneeuwschoenwandeling of een langlauftocht. Stuk voor stuk leuke activiteiten die veel minder schade toebrengen aan het milieu…


Zin om naar de sneeuw te gaan? Snowbreaks biedt wintersport bedrijfuitjes, skikampen voor scholenjongerenreizen, wintersport met kinderen en wintersportvakanties voor speciale doelgroepen.Nieuwsbrief

  

Naam *

E-mailadres *


Snowbreaks, goed geregeld

 

Certificering

VebonTUV

 

Verantwoord Ondernemen

SpierenMVO

 

Partners

northfaceblizzard